Informatie

Duurzaam
In onze mosproducten gebruiken we verschillende soorten mos. De meeste soorten komen uit Scandinavië. Hier worden de mossen op een duurzame manier verworven. De mossen worden geoogst of geplukt in grote natuurgebieden. Slechts enkele bedrijven hebben toestemming om het mos te oogsten. Ieder jaar worden hiervoor specifieke gebieden aangewezen. Op deze manier wordt uitputting voorkomen. Na het oogsten worden de mossen op een natuurlijke manier gepreserveerd. Hierdoor blijven ze jarenlang goed voor gebruik binnenshuis. Kortom: u haalt een natuurlijk, Europees, kwaliteitsproduct in huis. Een product dat duurzaam is door zowel de regulering in de oogst, als door de lange levensduur bij u thuis.

Onderhoudsvrij
De mossen worden gepreserveerd. Bij het preserveren kunnen verschillende kleuren worden toegepast. Hierdoor kunnen wij het veelgebruikte rendiermos in 32 verschillende kleuren aanbieden. Door het preserveren is er geen onderhoud meer nodig. De mossen en planten behoeven geen water. En dat terwijl ze jarenlang goed blijven. Ons zijn voorbeelden bekend van mosschilderijen van 8 tot 10 jaar oud die er nog uit zien als nieuw.

Let op met direct zonlicht en zeer vochtige ruimtes
De gepreserveerde mossen en planten behouden hun oorspronkelijke kleur, tenzij ze veelvuldig worden blootgesteld aan direct zonlicht, water of constante, zeer hoge, luchtvochtigheid. Al onze producten zijn daarom ook bedoeld voor binnenshuis. Ook raden we het af om de producten in direct zonlicht te plaatsen om verkleuring te voorkomen. In tegenstelling tot gewone kamerplanten, zijn mosproducten te plaatsen in ruimtes met weinig licht. Tot slot raden we het gebruik in een kleine badkamer of nabij een douche af. Er zijn ons voorbeelden bekend waarbij gepreserveerde planten zijn gaan druppelen onder blootstelling van water of constante hoge luchtvochtigheid, zoals in een binnenzwembad.

Bouwfysische eigenschappen
Mosproducten hebben positieve bouwfysische eigenschappen: ze verbeteren de akoestiek in een ruimte en ze zijn brandvertragend. Net als bij een dik gordijn of een tapijt, merkt u bij een groter mosschilderij of moswand dat het minder galmt. Dit kan een ideale oplossing zijn in bijvoorbeeld een modern en strak interieur.